הפורום הישראלי למשפט וחירות הוא קהילה של משפטנים ושאינם-משפטנים המתעניינים במשפט ובמדיניות בישראל. הפורום מקדם תפיסת עולם משפטית שמרנית הדוגלת בעקרונות הפרדת רשויות, ריסון שיפוטי, חירויות הפרט ושלטון מוגבל. כל אדם המזדהה עם עקרונות אלה, כולם או חלקם, מקומו בקהילת הפורום והוא מוזמן להצטרף לקהילה.
בהתאם לעקרונות הללו, אנו מאמינים כי תכלית השלטון היא שימור חירות אזרחיו; כי הפרדה בין הרשויות היא חיונית לתפקודה של כל דמוקרטיה; וכי תפקידה וחובתה של מערכת המשפט לומר מהו הדין המצוי ולא מה צריך להיות הדין הרצוי.
אירועים ומפגשים המאפשרים לימוד, דיון וטיפוח מנהיגות.
תאי הסטודנטים של הפורום מקיימים אירועי דיבייט בין דמויות בולטות העוסקים בנושאים על סדר היום הציבורי, לצד פעילויות אחרות בקרב תלמידי הפקולטה. התאים נהנים מליווי צוות הפורום, חברי סגל בכירים בפקולטה ומומחים משפטיים מחוצה לה.
כעת ישנם תאי סטודנטים פעילים בארבע פקולטות מובילות: הפקולטות למשפטים באוניברסיטה העברית בירושלים, באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטת בר-אילן ובאוניברסיטת רייכמן.
בלוג "רשות הרבים" – הבלוג נועד לקיום דיון מעמיק בסוגיות עכשוויות וכלליות המעסיקות את עולם המשפט בישראל. הבלוג משמש במה לדיון משפטי מעמיק ומשאב למשפטנים בכל התחומים, ומארח מאמרים פרי עטם של משפטנים מובילים. מאמרי הבלוג מאוזכרים בפסיקת בית המשפט העליון ובכתיבה אקדמית ומחקרית.
תחרות הכתיבה השנתית לסטודנטים – מדי שנה מתקיימת תחרות כתיבת מאמרים בקרב סטודנטים למשפטים בנושאים הנוגעים לעולם המשפט. המאמרים הזוכים, וכן מאמרים נוספים שצוינו לשבח על ידי צוות השופטים, מפורסמים בבלוג “רשות הרבים” לאחר עריכה אקדמית מקצועית, וכן בספר מודפס של מאמרי התחרות היוצא מדי שנה.
הוצאה לאור של הספר "בשם החוק" – בשיתוף פעולה עם ספריית שיבולת, הפורום למשפט וחירות הוביל הוצאה לאור של לקט מאמרים ונאומים מאת אנטונין סקאליה המנוח, שופט בית המשפט העליון בארה"ב.
הספרייה הדיגיטלית "יסודות המשפט" – הספרייה מאגדת מקורות יסוד בעולם המשפט, בעיקר מפרספקטיבה שמרנית וליברלית קלאסית, מאת הוגים ישראלים ומשפטנים ברחבי העולם. נוסף על כך מציעה הספרייה תרגומים בלעדיים לעברית של מקורות חיוניים, ופרסומים ייחודיים של הפורום. הספרייה היא משאב מחקרי ומוקד השראה לסטודנטים, אקדמאים וחוקרים.
כנס סטודנטים ארצי – מדי שנה מתקיים כנס ארצי לסטודנטים למשפטים, שבו נערכים פאנלים ודיבייטים בין מומחים שונים בנושאים הקשורים לעולם המשפט. הכנס מאפשר העמקה בתכנים שאינם נידונים במהלך הלימודים האקדמיים ויצירת קשרים מקצועיים עם סטודנטים מפקולטות שונות.
ימי עיון – הפורום מקיים אירועים פרונטליים ומקוונים עם הרצאות, פאנלים ודיבייטים בנושאים בוערים שנמצאים על סדר היום הציבורי.
סמינר הקיץ ל”משפט ודמוקרטיה” הוא הזדמנות ייחודית לסטודנטים מצטיינים ללמוד, להעמיק ולדון בסוגיות יסוד בעולם המשפט עם מיטב המרצים בארץ. התוכנית כוללת הרצאות, דיבייטים, סיורים ולמידה בחברותות. התוכנית מתקיימת במשך כשבועיים במלון ומזכה כל משתתף במלגה.
פרופ’ דניאל פרידמן כיהן כדיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב וכראש בית הספר למשפטים במכללה למנהל. בשנים 2007–2009 כיהן כשר המשפטים. פרידמן, חתן פרס ישראל לחקר המשפט לשנת 1991, כתב במהלך שנות פעילותו הענפה ספרים רבים בתחום המשפט, ביניהם לאחרונה 'הארנק והחרב', והוא כותב לעיתים קרובות על ענייני דיומא מעל דפי העיתונות.
ריצ’רד אפשטיין הוא פרופסור למשפטים באוניברסיטת ניו יורק (NYU) ושיקגו בארה”ב. מכהן כראש מרכז הליברליזם הקלאסי ב-NYU וכעמית במכון הובר שבאוניברסיטת סטנפורד. נחשב לאחד המשפטנים המובילים והמשפיעים ביותר בעולם כיום, ומתמחה במיוחד בענייני משפט וכלכלה.
יו״ר מייסדת של הפורום. בוגרת תואר JD במשפטים מאוניברסיטת ג’ורג’טאון בעיר וושינגטון ארה”ב.
אורן רובין הוא עורך דין מוסמך בישראל. בוגר בהצטיינות של תואר כפול למשפטים וממשל באוניברסיטת רייכמן. בעבר התמחה במשרד ש. הורוביץ ושות׳.
ד"ר שאול שארף הוא חבר סגל ומרצה בפקולטה למשפטים במרכז האקדמי פרס. סגן עורך מגזין בית המשפט. בוגר תוכנית דוקטורנטים מצטיינים של פורום קהלת (“תוכנית איתם”). את הדוקטורט במשפטים כתב באוניברסיטת בר-אילן, בהנחיית פרופ’ גידי ספיר.
נעם ללום הוא עורך דין מוסמך בישראל, בוגר הקריה האקדמית אונו. עבד במחלקת מיסוי בינלאומי במשרד שקל ושות’. שירת כקצין באמ”ן ביחידה 8200 ובחטיבת המחקר (סרן במיל’).
בוגרת בהצטיינות תואר ראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית ותואר שני במנהל עסקים בתוכנית למצטיינים באוניברסיטת בן-גוריון. בעלת רקע עשיר בניהול צוותים ופרויקטים, והכשרה מקצועית בהנחיית קבוצות ממכון מגיד.